Извештаји

Пројекција документарног филма Ава Јустин у Љубљани
понедељак, 16 децембар 2013 21:01

Српско друштво „Задужбина“ је у недељу 15. децембра организовало пројекцију документарног филма о Ави Јустину из продукције манастира Ћелије код Ваљева, у режији ђакона Ненада Илића.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Његош - песник српске слободе
уторак, 03 децембар 2013 23:18

 

 

СД Задужбина je поводом 200 година рођења Петра II Петровића Његоша организовало  предавање и промоцију зборника "Његош - песник српске слободе". Гости предавачи у пуној сали ПЦ Словенијалес били су Зоран Павловић (професор историје) и Никола Маринковић (србиста).

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Хуманитарна забава у Крању
понедељак, 02 децембар 2013 16:23

У суботу, 30. новембра је у Крању одражана добротворна забава у оквиру акције прикупљања новчаних средстава за куповину Божићних пакетића за децу из Бронзаног мајдана, као и уплате школских ужина социјално угроженој деци из тог краја.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Култура ћирилице
среда, 13 новембар 2013 05:30

 

Поводом 1150 година просветитељске мисије Светих Ћирила и Методија, у организацији СД Задужбина одржано је предавање, демонстрација калиграфије и продајна изложба под називом «КУЛТУРА ЋИРИЛИЦЕ».


Сала у ПЦ Словенијалес, Дунајска ц. 22, Љубљана била је попуњена, а наше драге гошће предавачи Јања Тодоровић (православни публициста) и Татјана Јанковић (филолог и калиграф) уљепшале су нам вече новим сазнањима и темама за размишљање.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Хуманитарна журка
понедељак, 11 новембар 2013 22:57

У суботу, 9. новембра 2013, активисти и пријатељи СД Задужбина организовали смо хуманитарну журку. Журка је одржана у палачинкарници Panakke crepes у Љубљани. Уз симболичне цене улаза, пића и палачинки, сакупили смо 413 евра, које ћемо уз Божју помоћ испоручити у склопу следеће испоруке хуманитарне помоћи нашем народу у Метохији и на Косову.
Захвални смо нашој браћи и спонзорима вечери - брату Горану Јевтићу на уступљеној радњи Panakke Crêpes, као и Горану Ранковићу - теретана FIT CITY.

Још једном, показали смо шта можемо кад се сложимо.
Тако нам Бог помогао.

AddThis Social Bookmark Button
 
Стигле школске табле на Косово
среда, 09 октобар 2013 16:53

У склопу велике заједничке акције помоћи Фондације ''Осмах на дар'', Хуманитарне организације Срби за Србе, Српског друштва ''Задужбина'', удружења ''Светосавско јединство'', омладине из Пећи и фирме ''Рекламе свијет'' из Херцег Новог у укупној вредности од 216.000 динара, обезбеђено је 18 шкослких табли за три основне школе на Косову и Меетохији: Јасеновик – Ново Брдо, ОШ „Свети Сава“, Бостане – Ново Брдо, ОШ „Миладин Поповић“, Стража – Гњилане, ОШ „Бора Станковић”. Табле су испоручене и постављене у првим данима нове школске године.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Манастир Гомирје 27.-29. септембар 2013. год.
понедељак, 30 септембар 2013 19:35

 

Активисти СД Задужбина боравили смо у манастиру Гомирје 27.-29. септембра 2013. год.

По благослову о. Михајла, спремали смо дрва за зиму, уређивали околину манастирског врела. А вриједне женске руке су се заједно са сестром Љубицом побринуле за спремање конака и угошћавање поклоника, који су у недељу додатно украсили литургијско сабрање у Христу.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Добротворни пикник у Крању
субота, 21 септембар 2013 19:58

У суботу, 14. септембра, секција нашег друштва из Крања одржала је хуманитарни пикник и турнир у фудбалу на терену Храстје код  Крања. Уз дружење у пријатној атмосфери, наши пријатељи који су дошли из Р. Српске, Новог Места, Љубљане и Крања су успели да прикупе укупно 551€. Прикупљена средства ће бити употребљена као део хуманитарне помоћи која ће бити спроведена на Божић у Р. Српској. До тада се планира још једна акција за прикупљање новчаних средстава, а свако ко жели може да помогне и путем нашег ТРР и тако да свој допринос.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Предавање проф. др Мило Ломпар: Повратак српском становишту?
среда, 18 септембар 2013 18:44

У организацији СД Задужбина, у недељу 15. септембра 2013. у ПЦ Словенијалес, одржано је још једно предавање. Овај пут угостили смо проф. др. Мила Ломпара, професора српске књижевности, чије капитално дјело "Дух самопорицања" добрано описује наше историјске странпутице и проблем пољуљане самосвијести.


AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
ВИДОВДАНСКО-ПЕТРОВДАНСКА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ
среда, 17 јул 2013 18:53

Први део испоруке донације од 25. до 28. јуна 2013.


Активисти Српског друштва Задужбина су у периоду од 25. до 28. јуна посетили јужне српске покрајине Косово, Поморавље и Метохију и том приликом испоручили помоћ од 1800 € у селима енклаве Ново Брдо. Уз помоћ активиста из Хуманитарне организације “Мајка девет Југовића” помогли смо следеће породице:

 

- Стојковић Душица и Љубиша, деца Јован (11) и Јана (6), село Прековце
Њима су пре 2 године украли краву, а млечни производи су неопходни за лечење Љубише. Стога смо одлучили да им набавимо краву коју су наредних дана саборци из Мајке Девет Југовића доставили. По сведочењу наше браће и сестара који тамо живе, овакви и слични случајеви се пречесто дешавају, а такозвана косовска полиција не ради ништа по том питању. Не само да наш народ нема посао већ и због оваквих учесталих догађаја немају слободу да нешто стекну, а и ако успеју нешто створити, живе у страху да то не изгубе.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа