Извештаји

Посјета породицама Татић (Г. Подградци) и Ћургуз (Мотике) , Р.Српска

 

12.окт 2012 (Св. Киријак Отшеник)

СД Задужбина се веома радо одазвала молби, заправо боље је рећи зову срца једног од наших приложника – нашег брата Горана Ранковића из Љубљане. Наиме, пожелио је да са нама посјети неке породице и да се још активније укључи у настојања свих нас да будемо бар мало бољи људи, посебно за ту прилику издвојио је 420 евра и покрио све трошкове пута.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Пројекција документарног филма Краљевина Србија
субота, 06 октобар 2012 20:20

У Љубљани је у петак, 5.октобра, поводом обележавања 100. годишњице ослобођења Старе Србије, пред пуном салом пословног центра Словенијалес, одржана пројекција документарног филма КРАЉЕВИНА СРБИЈА, у организацији Српског друштва Задужбина. Пре пројекције филма смо минутом ћутaњa одали пошту недавно преминулом Ђенералу Вељку Раденовићу, новодобном ослободиоцу Старе Србије. Приказан је и краћи филм - ретроспектива хуманитарних активности нашег друштва у протеклом периоду. На крају смо продајом мајица, филмова и прикупљањем добротворних прилога, прикупили 235 € за Хуманитарну фондацију "За српски Космет"

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Септембарска СЗС акција у Крајини
уторак, 18 септембар 2012 14:41

Почетком месеца септембра спроведена је нова заједничка акција помоћи угроженим српским породицама на подручју Крајине. У овој акцији нешто скромнијег обима посећено је шест породица. Помоћ је допремљена одмах на лицу места за три породице, док ће у наредном периоду свеобухватном планираном помоћи бити помогнуто укупно осам породица. Инцијативи наше организације свесрдно су се придружиле братске организације новчаним средствима - Српска Православна Омладина Инсбрук 1.000 € и Српско друштво „Задужбина“ из Словеније са 700 €. У наредних неколико недеља, наша организација уплатиће око 1.800 € за потребе посећених породица.

 

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Народна кухиња Ново Брдо - Косово и Метохија
понедељак, 16 јул 2012 16:11

AddThis Social Bookmark Button
 
ИСПОРУЧЕНА ПОМОЋ БРАЋИ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ!
субота, 30 јун 2012 08:11

Током прошле недеље активисти српског друштва Задужбина из Словеније реализовали смо још једну успешну акцију помоћи нашој браћи и сестрама на Косову и Метохији. Подељена је новчана помоћ најугроженијм породицама из Штрпца, Поморавља, Метохије и Централног Косова, у износу од 4.625€.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Српски сабор и 3. хуманитарни турнир у фудбалу - Љубљана
недеља, 03 јун 2012 00:00

 

 

У Љубљани је у суботу, 2. јуна у организацији Српског друштва Задужбина одржан Српски сабор и 3.Хуманитарни турнир у малом фудбалу, са циљем да се прикупе средства за помоћ и упути подршка нашој браћи која и даље одолева у концетрационим логорима на Косову и Метохији заборављена од владајућег режима, али и да се Српско расејање у Словенији сабере, међусобно упозна и учврсти своје везе.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Промоција књига: "ВУЧЈЕ СРЦЕ" и "СРПСКО СРЦЕ ЈОХАНОВО"
недеља, 20 мај 2012 05:16
У организацији СД Задужбина, 18. маја у 19 часова (ПЦ Словенијалес, Љубљана), одржана је промоција књига "Вучје срце" - Марилина Века и "Српско срце Јоханово" - Веселин Џелетовић.
.
AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Обавештење:
субота, 28 април 2012 17:54

Планирана испорука помоћи за Крајину

 

од 27. до 29. априла 2012.

 

одложена је до даљњег.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Српско друштво Задужбина: Писмо подршке Дверима

 

Драги саборци,

желимо да Вам се захвалимо што сте преузели одговорност и стали испред свих нас изданих, понижених и осрамоћених. Знамо се добро, са Сабора српске мреже првобитно, да би то временом постало право и искрено пријатељство и сарадња. Од Вас смо научили како је снагом воље, без било каквих средстава, могуће направити бројне успешне акције.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Пројекција документарног филма "Црна књига"
среда, 25 април 2012 19:43

У организацији СД Задужбина, 24. априла  у Љубљани одржана је пројекција документарног филма "Црна књига" из продукције Савеза логораша републике Српске, аутора Д. Јосиповића и Милана Кнежевића.

 

Континуитет злочина над српским народом је болна чињеница, пред којом нико не може остати равнодушан. Ако ништа друго онда због покоја душа премногих невиних страдалника и да се то никад ниједном народу не понови, а никад због реваншизма. Филм је урађен у продукцији Савеза логораша Р. Српске и сажима многе до сада необјављене снимке и потресне факте. На све присутне је филм потресно дјеловао.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа