Извештаји

Млади Срби делом обавезују!

 

Српска.Ру

Интервју са Н. Неђићем о Задужбини, објављен на интернет порталу Српска.Ру

 

Српско дрштво Задужбина постоји у Љубљани свега четири године. За свој род учинили су много више него нека вишедеценијска слична удружења у дијаспори. Задужбинаре посвећено и без предаха! Њихова мисија је национална, патриотска, хуманитарна. До сада су, уз помоћ пријатеља, организовали бројне акције посвећене Србима на Косову и Метохији. Скоро сви Задужбинари млади су људи, каже нам Немања Неђић (28) апсолвент на љубљанском Економском факултету, један од оснивача Задужбине и Фондације за српски Космет у Љубљани.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Васкршњи сабор - Љубљана
понедељак, 16 април 2012 16:44

Христос Воскресе!

 

Активисти Српског друштва Задужбина су Васкрс обележили радно, прикупљајући добротворне прилоге за животно угрожен и гетоизиран српски народ на Косову и Метохији. Продајом књига, часописа, и филмова са духовном и националном тематиком, као и добротворним прилозима сакупљено је 258 € за помоћ нашем народу на Косову и Метохији.

Истовремено подељено је преко 1.900 примерака прогласа СД Задужбина, којим позивамо српки народ у Словенији да се пробуди и преузме одговорност у тренуцима када се наш народ бори за опстанак на својим огњиштима.

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Васкршња испорука помоћи у Републици Српској
петак, 13 април 2012 20:04

 

Љета Господњег 2012. године, на Велики Четвртак - у вријеме седмице Христових страдања, када хришћани преиспитујемо своју љубав према Богу и ближњима, активисти СД Задужбина искористили смо за обилазак 3 породице у Р.Српској. Том приликом помогли смо сваку породицу са по 150 евра, које смо прикупили посредством наших добротвора.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Посјета манастиру Гомирје
субота, 24 март 2012 12:07

Активисти Српског Друштва Задужбина су за викенд 17-ог и 18-ог марта посјетили најзападнији српски манастир у Европи - Гомирје. Манастир датира из краја 16-ог вијека и налази се у Горским Котарима, општина Врбашка.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Предавање Јање Тодоровић на тему "Православље и окултизам"
уторак, 06 март 2012 19:40

У суботу, 10. марта 2012 године, одржана је трибина под насловом Православље и окултизам. Православни публициста и гост - предавач, Јања Тодоровић,  у Парохијском дому у Љубљани одржала је предавање које је привукло велики број гостију.


Свијет невидљиви је поприште велике и најтеже борбе, јер хришћани тежимо спасењу душа и заједничарењу у Христу.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Пројекција филма: Рачак - лажи и истине
понедељак, 06 фебруар 2012 08:58

У Љубљани је у недељу, 5.фебруара, одржана пројекција документарног филма РАЧАК - ЛАЖИ И ИСТИНЕ, у организацији Српског друштва Задужбина. Филм који на најбољи могући начин показује како је деловала и како и дан данас делује западна машинерија манипулација и како је јавни медиј опасно оруђе ако се нађе у рукама људи без имало части.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Испорука помоћи у Републици Српској
среда, 11 јануар 2012 15:12

Активисти СД Задужбина на Бадњи дан љета Господњег 2012. године, обишли смо породицу Татић из села Горњи Подградци код Градишке у РС. Глава породице, отац Јован са 9 дјеце, иако у очигледној неимаштини материјалних добара, са радошћу дочекује велики хришћански празник - Божић! Животни услови не иду на руку дивној дјеци, која би требало да размишљају само о томе како да што боље направе домаће задатке и уче.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Испорука 11. донације "За српски Космет"
петак, 30 децембар 2011 18:23

 

Посјета светој српској земљи, души и срцу нашег бића - Косову и Метохији, увијек изазове велике емоције. Тако је било и приликом 11. испоруке новчане помоћи у вриједности 6.555 евра (плус доста хране, одјеће, играчака), сакупљене у оквиру хуманитарне фондације "За српски Космет". Од 24. до 28. децембра чланови СД Задужбина боравили смо на Космету, продубљивали стара познанства и склапали нова и тако у срца уткали непролазан осјећај, да смо у духу једно тијело.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Трибина: Косово између наде и барикаде
петак, 16 децембар 2011 18:49

У организацији Српског друштва Задужбина и Културног друштва Михајло Пупин, у среду 14. децембра одржана је трибина под називом "Косово између наде и барикаде" са гостом - предавачем др. Милошом  Ђорђевићем.

 

Др. ђорђевић је био дугогодишњи директор Института за српску културу у Приштини и новинар, а предавао је на више европских универзитета. Песник и историчар културе, који је објавио 20 књига.

 

Указао је на значај Косовa и Метохије за наше национално биће занимљивим културолошким приступом, сагледавањам "српског Јерусалима" у нашој богатој литератури.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Концерт “Косовских божура” у Љубљани
недеља, 11 децембар 2011 20:59

У организацији Српског друштва Задужбина, 10. децембра 2011.  у препуној сали парохијског дома у Љубљани, одржан је концерт музичког састава “Косовски божури” и наших пријатеља из СКУД  Видовдан из Љубљане и КД Брдо из Крања.

Ово је била уједно и прва званична манифестација одржана у новоизграђеном парохијском дому који се налази поред храма Св. Ћирила и Методија у Љубљани.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа