Извештаји

Дешавања у Украјини, сукоб великих сила и њихов утицај на Србију и Европу
среда, 19 новембар 2014 11:31

У суботу, 8. новембра 2014. у организацији Српског друштва Задужбина, одржано је још једно у низу предавања. Тема је овај пут била посвећена актуелним дешавањима у Украјини, сукобу великих сила и њиховом утицају на Србију и Европу. Гост предавач био је др Драган Петровић из Београда.

 

 

 

Др Драган Петровић је дипломирао на четири факултета у оквиру државног универзитета у Београду, и то на Економском (1999), на Социологији (2000), на Историји (2000) и на Политичким наукама (2002).
Завршио је Постдипломске студије на Географском факултету у Београду, на одсеку Економска географија; постдипломске студије на Факултету политичких наука у Београду, одсек Међународни односи;
Докторирао 19.02.2007. на Природно математичком факултету у Новом Саду.
Стално је запослен у Институту за међународну политику и привреду у Београду, као Виши научни сарадник.

 

 

Наш гост је опширно и на веома сликовит начин присутнима у сали приближио дешавања у Украјини, али и историјат сукоба у Европи, на Балкану, климатске услове у Европи,  геостратешке интересе великих сила, а све то због бољег разумевања ситуације у којој се налази свет данас, у којем се сукобљавају интереси великих сила, као и њихов утицај на Србију.

 

 

У сали је за ову прилику била уприличена и мања изложба фотографија фото репортера Андреја Стенина, погинулог у зони борбених акција на југо-истоку Украјине. Андреј Стенин  је покушавао свуда, где је радио, да покаже оно, што се тамо стварно дешавало, односно, пружао истину, коју многи нису видели.

Захваљујемо се нашем госту на веома поучном и интересантном предавању, које никога у сали није оставило равнодушним, као и свим гостима који су својим присуством увеличали овај догађај.

 

>>>Фото галерија

 

Српско друштво Задужбина

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Архива


Српска мрежа