Извештаји

Илузија Европске уније
среда, 16 март 2016 21:31

Српско друштво Задужбина је у суботу, 12.3.2016, у Љубљани, обележило осму годину постојања. У Парохијском дому смо одслушали предавање на тему "Илузија Европске уније", као и промоцију истоимене књиге. Гост предавач био је др. Миша Ђурковић, аутор дела и научни саветник на Институту за европске студије у Београду.

 

Европска унија није ни сан о благостању, нити срећна заједница европских народа под једним кровом. У свеобухватној глобализацији безумља све њене институције стреме једино ка профиту. Незапосленост грађана је огромна, јер корпорације које је воде, своје делатности због јефтиније радне снаге селе на Исток и предвиђа се да ће постати још већа потписивањем ТТИП споразума, који ће омогућити америчким компанијама да преплаве европско тржиште.

 

Монополисти такође дивљачки пљачкају народ, приватузујући и оно што је недавно било тешко и замислити; општенародна добра, водотокови и изворишта, постали су власништво истих и профитабилна зарада на тржишту. Вреди истаћи пример британске компаније "Воде Темзе", у којој квалитет воде тешко да достиже и најмање европске стандарде. Водоводне цеви су толико оштећене и избушене да кроз њих дневно исцури више милиона литара воде, а њени грађани су принуђени да је штеде и уколико то не чине, кажњени су. Цене воде после приватизације вртоглаво скоче у небо и европска маса тако постане обесправљена, искориштена и претворена у робове великих монополних предузећа.

 

 

Она је такође протекторат Сједињених америчких држава. Никад  неће моћи самостално да одлучује, нити да има могућност да се избори за властиту аутономност, јер је у томе увелико спречава  Велика Британија изнутра, а њена сједињена братска творевина споља, што потврђују многи подаци па и сам разлог њеног настанка, као и чињеница да се у свакој земљи Европске уније и земљама које јој се приближавају, налази и по више стотина америчких војних и специјалних тајних јединица, који сарађују са политичком елитом, што се рефлектује у економски бесмисленом  сукобу са Русијом, "терористичким" нападима у Паризу и Скопљу. Непослушни грађани Европе се или бомбардују или терористички нападну.

 

Владимир Путин је на 70. скупштини Уједињених нација назнанио где можемо трагати за правим извориштем тероризма и евидентно је да је кривац за масовне имиграције из Сирије исти! Тако нестабилна Европа лакше се покорава, а у будућности можемо очекивати масовне грађанске ратове широм свих европских градова јер већ постоје квартови, такозване "NO-GO" зоне, у којима живе припадници исламске вероиповести и не желећи да се прилагоде европском систему  граде свој властити; тако рећи државу у држави, у којима представници званичне власти нису добродошли. Шведска полиција објавила је на свом званичном сајту да не може више да сноси одговорност за такве делове града. Број терориста због неконтролисаног прелажења Шенгена је оцењен на више од 5000! Европске институције су показале да не умеју да се изборе са ситуацијом, нити да заштите своје грађане што одражава реалну слику о њеној безбедности и стабилности. Због америчког интереса превладе на европском тлу Европа никад више неће бити безбедна.

 

 

Запад је огрезао у похлепи и знању. Опасно се поиграва са сазнањима из биомедицине и допушта могућност да се људска врста зачне мешањем гена од више родитеља, чак и спајањем животињског и човечјег гена. Све популарнији је и сурогат материнства као и еутаназија, због које се на годишњем нивоу убије око 650 холандске деце! Абортус, обавезна вакцинација, надолазеће чиповање деце, декриминализација инцеста и педофилије; Све су то методи који Европску унију чине све сличнијом логору, у којем је европски човек похабан и претворен у робота и потрошача, слугу греха који тежи за сладострашћем и задовољавањем најнижег слоја људске природе. Њен идеал је њен профит, а њена вредност је њена власт и гордост, јер изгубила је појам о Богу; Зато нема више ни великих идеја и дела ни великих стваралаца у уметности. Своју културу претворила је у културу сатанизма и смрти.

 

"Када западна цивилизација једног дана попије свој отров, неће бити крај света." Од крсташких ратова надаље, њихова идеја била је империјалистичка. Да није било њеног пљачкања, никад се не би обогатила и данас у лондонским музејима не би виђали море византијских и египатских драгоцености, које би по правди требале да буду у земљама из којих су и однешене. Приметни почеци глобализације се осликавају свргавањем великих краљевина у Европи па тако знамо да је постојао један глобалиста Наполеон и један глобалиста Хитлер и обојица су били толико смели и грамзиви, да су помислили да и Русију могу да освоје, што многи савременици покушавају и данас, заборављајући да "Historia magistra vitae est."

 

 

"Зло које је данас у свету биће још јаче, али неће зло победити, већ љубав." Да је то заиста тако сведочи и чинјеница да је нечастиви пали анђео, који никад неће моћи да буде изнад Бога који је љубав, баш као што Русија остаје непобедива у овом земаљском простору. Будућност која је пред нама неизвесна је и у таквим околностима у каквим се налазимо треба пажљиво бирати какав ће нам бити систем вредности и у шта ћемо уложити нашу животну снагу. Никад није било лакше постати успешан, богат и славан, а никад теже одан својој породици, идеалима, вери и отаџбини. И никад није било теже бирати којем се царству приволети. Наш пут добра није нимало лак. "То је узан и тесан пут поста и молитве и милостиње. Али то је и једини спасоносни пут."

Хвала Владимиру Путину што обасјава човечанство сунцем добра и Богу што га је послао да пази на нас. Нек је слава обома. Амин!

 

После предавања уследило је скромно послужење и пријатан разговор са предавачем. Захваљујемо се нашем госту, као и нашим сестрама и браћи на посети. Део зараде од продаје књига издавачке куће "Catena Mundi",  биће испоручен у предстојећим хуманитарним акцијама.

Како радили тако нам Бог помогао!

 

 

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Архива


Српска мрежа