Извештаји

Испоручена помоћ у октобру
недеља, 29 новембар 2015 19:15

У месецу октобру је Српско друштво Задужбина уз помоћ добротвора и у сарадњи са Х.О. Мајка девет Југовића испоручило хуманитарну помоћ у износу од 1800 евра.

 

 


Помогнуте су три самохране мајке из Старог Грацког чији су мужеви убијени у највећој трагедији првих недеља свеопштег албанског терора над Србима, 23. јула 1999. године. Тог дана су Шиптари у селу Старо Грацко убили 14 сељака док су жели пшеницу. Породицама је испоручена помоћ у храни и огреву.

 


Рада Јанићијевић, самохрана мајка има ћерку Александру која похађа 4 годину средње школе. Супруг страдао на жетви, а од примања има пензију и социјалну помоћ.
Соња Живић, самохрана мајка има четворо деце, ћерке Ивану, Александру, Зорану и сина Лазара. Ивана, Александра и Лазар студирају док Зорана иде у 2 годину средње школе. Живи од минималца и пензије.
Весна Живић, самохрана мајка има троје деце , синове Илију и Николу и ћерку Миљану. Илија завршио средњу школу док Никола и Миљана студирају. Живи од плате коју прима као помоћни радник у школи.


У сарадњи са Х.О. Мајка девет Југовића купљено је и 200 кока носиља за манастир Црна река у износу од 1200 евра. Манастир Црна река, налази се у Епархији рашко-призренској и косовско-метохијској, на тромеђи између Косовске Митровице, Рожаја и Новог Пазара, у атару села Рибариће.

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Архива


Српска мрежа