Извештаји

Пројекција документарног филма: Патријарх Павле
петак, 19 децембар 2014 14:39

Српско друштво Задужнина је у недељу, 14.12.2014, у Љубљани, у знак љубави и поштовања према блаженопочившем Патријарху српском, г. Павлу и поводом 5 година од његовог упокојења, организовало пројекцију документарног филма "Патријарх Павле".

 

 

 

Као житељ Јеванђеља на земљи, наш блаженопочивши Патријарх, у доба највећих разарања и страдања, ставио нас пред дејство вере, кроз њега нам је Свевишњи "по богаству славе своје дао силу, да ојачамо духом његовим." Озарио је немило време, у којем је живео и присетио нас на највеће, скоро заборављене, духовне истине; да су љубав и вера у Бога најсилније оружје за борбу непрестану и да највећу витку увек бијемо прво у себи. Вратио нас у срж нашег битисања јер Србин без вере не може; он је одређен да иде путем богочовека и да се не задовољи царством земаљским. Кроз искрену очинску забринутост за свој народ и настојање да се оно духовно и морално опорави, оно је осетило његову величину јер "нико није тише говорио, а да се даље чуо, нико са мање речи није рекао више, нико лакше није ходио зељом, а да је оставио дубље трагове..." Векови ће пролазити, поколења ће се мењати, али његово име увек ће се помињати; Оно ће тихо сијати на нашем небу, као најсветлија звезда, служећи нам као пример како се верује и у Бога и у српство.

 

 

Захваљујемо се свим посетиоцима, који су својим присуством увеличали овај догађај. Такође се захваљујемо свим добротворима који су куповином књига издавачке куће "Catena mundi", као и добротворним прилозима, донирали 200 евра, који ће бити испоручени у нашој наредној хуманитарној акцији.

Како радили, тако нам Бог помогао!

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Архива


Српска мрежа