Извештаји

Промоција књиге "Право и православље"
недеља, 01 фебруар 2015 09:29

Српско друштво Задужбина је 25. јануара 2015. у Љубљани одржало промоцију књиге "Право и православље", издавачке куће Catena mundi. Гост предавач био је др Зоран Чворовић, аутор књиге и доцент Правног факултета у Крагујевцу .

 

 

Уважавање православља у праву има знатан утицај на начин живота и схватања једне културе и народа. Обликује наш пут, систем, право и државотворност. Вера је љубав и слобода, и ако се то двоје одрази у праву, које, једно од ретких, уређује наш земаљски живот, можемо увидети да је оно и најправичније. Јер хришћанство је поставило потпуно нове темеље:  за разлику од претходног паганског уређења, оно је поставило породицу на прво место и дало јој слободу избора. Данашњи збир догађаја и нових уређења указује на ток савремене паганизације, у којој је све подређено интересу државе као институције; Оне упорно спречавају право на избор и на тај начин ограничавају сваког појединца да изрази себе у времену и простору, у којем се налази.

 

фото галерија >>>

 

Након предавања, присутни су имали прилику да набаве књигу Право и православље, коју је аутор потписивао, као и друга издања из издавачке куће Catena mundi, која се редовно налазе у понуди на штанду Српског друштва Задужбина.
Захваљујемо се нашем госту на веома поучном предавању, посетиоцима који су својим присуством увеличали овај догађај, као и приложницима на указаном поверењу.

Реализацију пројекта је суфинансирало Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

 

 

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Архива


Српска мрежа