Извештаји

Предавање Јање Тодоровић на тему "Православље и окултизам"
уторак, 06 март 2012 19:40

У суботу, 10. марта 2012 године, одржана је трибина под насловом Православље и окултизам. Православни публициста и гост - предавач, Јања Тодоровић,  у Парохијском дому у Љубљани одржала је предавање које је привукло велики број гостију.


Свијет невидљиви је поприште велике и најтеже борбе, јер хришћани тежимо спасењу душа и заједничарењу у Христу.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Пројекција филма: Рачак - лажи и истине
понедељак, 06 фебруар 2012 08:58

У Љубљани је у недељу, 5.фебруара, одржана пројекција документарног филма РАЧАК - ЛАЖИ И ИСТИНЕ, у организацији Српског друштва Задужбина. Филм који на најбољи могући начин показује како је деловала и како и дан данас делује западна машинерија манипулација и како је јавни медиј опасно оруђе ако се нађе у рукама људи без имало части.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Испорука помоћи у Републици Српској
среда, 11 јануар 2012 15:12

Активисти СД Задужбина на Бадњи дан љета Господњег 2012. године, обишли смо породицу Татић из села Горњи Подградци код Градишке у РС. Глава породице, отац Јован са 9 дјеце, иако у очигледној неимаштини материјалних добара, са радошћу дочекује велики хришћански празник - Божић! Животни услови не иду на руку дивној дјеци, која би требало да размишљају само о томе како да што боље направе домаће задатке и уче.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Испорука 11. донације "За српски Космет"
петак, 30 децембар 2011 18:23

 

Посјета светој српској земљи, души и срцу нашег бића - Косову и Метохији, увијек изазове велике емоције. Тако је било и приликом 11. испоруке новчане помоћи у вриједности 6.555 евра (плус доста хране, одјеће, играчака), сакупљене у оквиру хуманитарне фондације "За српски Космет". Од 24. до 28. децембра чланови СД Задужбина боравили смо на Космету, продубљивали стара познанства и склапали нова и тако у срца уткали непролазан осјећај, да смо у духу једно тијело.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Трибина: Косово између наде и барикаде
петак, 16 децембар 2011 18:49

У организацији Српског друштва Задужбина и Културног друштва Михајло Пупин, у среду 14. децембра одржана је трибина под називом "Косово између наде и барикаде" са гостом - предавачем др. Милошом  Ђорђевићем.

 

Др. ђорђевић је био дугогодишњи директор Института за српску културу у Приштини и новинар, а предавао је на више европских универзитета. Песник и историчар културе, који је објавио 20 књига.

 

Указао је на значај Косовa и Метохије за наше национално биће занимљивим културолошким приступом, сагледавањам "српског Јерусалима" у нашој богатој литератури.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Концерт “Косовских божура” у Љубљани
недеља, 11 децембар 2011 20:59

У организацији Српског друштва Задужбина, 10. децембра 2011.  у препуној сали парохијског дома у Љубљани, одржан је концерт музичког састава “Косовски божури” и наших пријатеља из СКУД  Видовдан из Љубљане и КД Брдо из Крања.

Ово је била уједно и прва званична манифестација одржана у новоизграђеном парохијском дому који се налази поред храма Св. Ћирила и Методија у Љубљани.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Св. Николај Српски
понедељак, 05 децембар 2011 19:08

СД Задужбина је одржала још једну у низу успјешних пројекција.
4.12.2011
се је у сали ПЦ Словенијалес у Љубљани окупило близу 100 посјетилаца.

 

Овај пут смо приказивали документарни филм из продукције Српске православне црквене општине Берлин - Св. Владика Николај Српски.

Глад за истином и правдом је нешто што по ко зна који пут одређује судбину нашег народа, а вријеме поста је идеално за духовну обнову.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Барикада подршке у Љубљани
среда, 26 октобар 2011 19:30

У Љубљани је 25.октобра одржана пројекција документарног филма "KOSOVO Can You Imagine?" у режији Бориса Малагурског. Затим су се посјетиоци у препуној сали ПЦ Словенијалеса могли увјерити у актуелна дешавања на сјеверу нашег напаћеног Космета, емисија "Изазови истине" новинара Милована Дрецуна је свједочење о опредјелењу нашег народа за опстанак на вјековним огњиштима.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Пројекција документарног филма "Клетва"
понедељак, 12 септембар 2011 17:33

У Љубљани је 11. септембра 2011. одржана пројекција и уједно премијера за Словенију, документарног филма из продукције Фондације Пријатељ Божији - "КЛЕТВА".

 

На захтев браће и пријатеља, премијера Филма “Клетва” била је заказана истовремено у различитим градовима и центрима српске дијаспоре у Европи, Америци и Канади.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
ПАРАСТОС ЖРТВАМА УСТАШКОГ КОМПЛЕКСА ЛОГОРА ЈАДОВНО И ПОСЕТА ВОЈНИЧКОМ ГРОБЉУ НА СОКОЛЦУ
уторак, 12 јул 2011 17:16

Док је већи број чланова Српског друштва Задужбина кренуо пут Космета и испоручио 10. донацију нашој напаћеној браћи, петорица наших чланова присуствовало је у недељу, 26. јуна 2011, парастосу жртвама комплекса логора Јадовно и обележавању дана сећања на Јадовно.

Присутнима се поводом 70 година од страдања код Шаранове Јаме поред осталих обратио председник удружења “Јадовно 1941” Душан Басташић који је нагласио да је у Хрватској и даље на делу прикривање злочина почињених 1941. године и да се на њеној територији налазе места злочина те да је као таква одговорна што су жртве и даље неексхумиране, неидентификоване и несахрањене.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Архива


Српска мрежа