Извештаји

Пројекција документарног филма "Опстати у Призрену"
петак, 26 март 2010 15:33

Драга браћо и сестре,

 

у организацији Српског друштва Задужбина, у Љубљани је 25.3 одржана пројекција филма "Опстати у Призрену". Пред око 60 гостију приказана је прича о професору Милошу Некићу и његовом опстанку у старој српској престоници, кроз причу о његовом херојству и борби кроз живот, у непријатељском окружењу, где он својим личним примером показује како љубав увек побеђује мржњу. Прича за пример, поготово нама младима!

 

Наши чланови су, поред поменутог филма, приказали и два краћа филма која су посведочила и најверодостојније приказала на који начин и коме је испоручена 7.донација у оквиру испоруке помоћи нашој браћи на Косову и Метохији у организацији Задужбине. Опширније

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
ИСПОРУЧЕНА 7. ДОНАЦИЈА
понедељак, 01 март 2010 21:09

ПОМАЖЕ БОГ ДРАГА БРАЋО И СЕСТРЕ !

 

Обавештавамо Вас да је у четвртак, 25.2.2010 и у петак, 26.2.2010 испоручена, по седми пут, помоћ нашој браћи на Космету, тачније у селу Видању код Клине и у Косовској Витини
Са прикупљеним средствима у висини од 5.010 еура, успели смо да помогнемо Народну кухињу у селу Врбовац, која дневно дели оброке за преко 180 корисника, оних најугроженијих из витинске општине, који без тога оброка буквално не би могли да преживе. За потребе народне кухиње овај пут смо наменили 1.260 еура за набавку потребних намирница. Oпширније ...

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Одржана пројекција филма "Чувар светих хумки"
петак, 19 фебруар 2010 14:28

У организацији Српског друштва Задужбина у Љубљани је одржана пројекција филма "Чувар светих хумки", посвећеног породици Михаиловић која већ три генерације узастопно чува српско ратничко гробље у Солуну.

Пред нешто више од 80 гостију је поред поменутог филма приказан и краћи филм о животу једне породице на Косову и Метохији и њиховом животу у штали, као својеврсно подсећање у каквој ситуацији живе наша браћа на светој српској земљи.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
ПРИКУПЉАЊЕ ПРИЛОГА У ХОЛАНДИЈИ
петак, 19 фебруар 2010 11:59

На трансакцијиски рачун је уплаћено 440 евра, од наших људи из Холандије који учествују у хуманитарној акцији.


Космет је Србија, нема предаје!

AddThis Social Bookmark Button
 
Помен жртвама усташког покоља у Дракулићу
недеља, 07 фебруар 2010 11:27

 

Служењем заупокојене литургије у храму Светог великомученика Георгија у Дракулићу код Бањалуке, јутрос је почело обиљежавање 68. годишњице страдања више од 2 300 Срба, које су на данашњи дан, у селима Дракулић, Шарговац, Мотике и руднику Раковац, 1942. године, убиле усташе.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Посета манастиру Ступље
понедељак, 28 децембар 2009 19:22

Задужбинари су посетили  и Манастир Ступље, по записима из 15.века, који се налази у Епархији Бањалучкој, крај села Горњи Вијачани, где смо провели пар сати у пријатељском разговору са игуманом ове светиње, Оцем Данилом, а послужење нам је припремио искушеник, брат Мирослав. Ова светиња је после дуго година заживела у октобру 2008, и поред игумана и једног искушеника у манастиру живи и посвећује свој живот молитви и једна монахиња. Сам манастирски комплекс је још увек у изградњи, а  служи се у капели у конаку која је посвећена Светим апостолима Петру и Павлу.
Oвом приликом се захваљујемо старешини манастира на гостопримству и саветима које нам је упутио.

Погледајте Фотографије.

AddThis Social Bookmark Button
 
Одржана пројекција филма ОТЕТО КОСОВО
среда, 16 децембар 2009 12:47

Дана 15.12.2009 је у Љубљани, у организацији Српског друштва ЗАДУЖБИНА одржана пројекција забрањеног чешког документарног филма "ОТЕТО КОСОВО" и представљен је досадашњи рад Хуманитарне фондације ЗА СРПСКИ КОСМЕТ. У препуној сали, нешто више од 100 присутних гостију је отишло својим кућама препуни утисака, и са тугом, делећи макар у мислима бол са нашом напаћеном браћом на Косову и Метохији. Радује то што је било присутно доста омладине који нису знали за многе чињенице које су у филму на изузетно објективан начин приказане, тако да ће моћи причу о страдању наше браће да шире свима онима којима је стало до правде и истине.

Овом приликом је сакупљено и 755 еура прилога за нашу фондацију, који ће бити испоручени у оквиру 7.донације, чија је припрема увелико у току.


КАКО РАДИЛИ ТАКО НАМ БОГ ПОМОГАО!AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
ИСПОРУЧЕНА 6. ДОНАЦИЈА (30.10.2009)
петак, 20 новембар 2009 07:47

Драга браћо и сестре, обавештавамо Вас да је у петак, 30.10.2009 испоручена, по шести пут, помоћ нашој браћи на Космету, тачније у Косовској Витини и селима која припадају витинској општини.

Са прикупљеним средствима у висини од 3.725 евра, успели смо да помогнемо Народну кухињу у селу Врбовац, која дневно дели оброке за преко 170 корисника, оних најугроженијих из витинске општине, који без тога оброка буквално не би могли да преживе.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Светосавска омладинска заједница Епархије бањалучке
понедељак, 16 новембар 2009 13:17

Светосавска омладинска заједница Епархије бањалучке, организовала је 4. септембра предавање на тему

"Хуманитарни рад Српског друштва Задужбина у Словенији"

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Посета манастиру Липље
четвртак, 12 новембар 2009 07:56

Поред предавања и сакупљања прилога, као и сваки пут до сада, одлучили смо се да посетимо
још једну светињу из доба Немањића, манастир Липље.

Као задужбинари, поред помагања нашем народу, трудимо се да сваки наш пут буде и мало ходочашће на којем се поклањамо нашим древним светињама и моштима наших светаца.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Архива


Српска мрежа