Извештаји

7 година рада Српског друштва Задужбина
недеља, 15 март 2015 12:44

Српско друштво Задужбина је у суботу, 7. 3. 2015, у Љубљани, обележило 7. годину постојања. У препуном Парохијском дому и благоугодном амбијенту, одслушали смо предавање Биљане Спасић „Светост материнства и Зашто Срби нестају“. Вече нам је улепшао и истакнути појац, Љуба Манасијевић, представљајући нам део свог дугогодишњег опуса, као и СКУД Видовдан са својим фолклорним наступом.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
ВИДЕО: Тајна Светосавља - непознати поглед на личност Светог Саве
недеља, 08 март 2015 12:49

AddThis Social Bookmark Button
 
Предавање: "ТАЈНА СВЕТОСАВЉА"
уторак, 24 фебруар 2015 19:32

Српско друшво Задужбина је у четвртак, 19. фебруара 2015. у Љубљани, организовало предавање на тему "Тајна Светосавља". Гости предавачи су били чланови старешинства Покрета Двери, Бошко Обадовић и Југослав Кипријановић. Вече нам је улепшала и музичка пратња Небојше Мастиловића, аутора духовне музике и члана групе Пирг из Београда, који нам је представио песме са соло албума "Сјајне српске звезде".

 

„Када помислимо на Светог Саву, помислимо на творца српске народне цркве, следствено и творца свеобухватног родољубља српског. Све гране народног живота органски је спојио“, да живе и битишу као једно, и у томе је и суштински његова величина. Он је Европљанин којем нема пара, први српски архиепискор, просветитељ и књижевник, и докле год постојимо, наша звезда водиља, али пре свега светитељ, чији пут ћемо вечито пратити.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Кухиња за Шуматиће из Добоја
уторак, 03 фебруар 2015 19:58

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ у склопу акције БОРБА ПРОТИВ ПОПЛАВА, обезбедила је породици Шуматић из Добоја кухињске елементе у вредности од 575 КМ. Донацију за Шуматиће обезбедила је братска организација Српско друштво Задужбина из Словеније којима се и овог пута захваљјуемо на подршци. Шуматићи су четворочлана породица из добојског насеља Усора којеје највише страдало у мајским поплавама. Породица брине о Марку Шуматићу, дечаку који је имао до сада три операције на срцу и ових дана се припрема за четврту. Надамо се да смо њему и његовој породици барем мало олакшали иовако тешко детињство.

 

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ наставља са пројектима помоћи поплављеним породицама у склопу акције БОРБА ПРОТИВ ПОПЛАВА на простору Републике Српске и у току фебруара планирана је помоћ за нових 50 породица у неколико градова који су пострадали у мајским поплавама 2014. године.

 

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Промоција књиге "Право и православље"
недеља, 01 фебруар 2015 09:29

Српско друштво Задужбина је 25. јануара 2015. у Љубљани одржало промоцију књиге "Право и православље", издавачке куће Catena mundi. Гост предавач био је др Зоран Чворовић, аутор књиге и доцент Правног факултета у Крагујевцу .

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Задужбина у Републици Српској - помоћ за породицу Којић из Бања Луке
понедељак, 26 јануар 2015 17:15

Активисти СД Задужбина су 15. јануара 2015. године обишли шесточлану породицу Којић из Дебељака код Бањалуке и том приликом уручили помоћ у износу од 200 евра.

Незапослени брачни пар Мирјана и Слободан Којић живе у тешким условима са четири малолетне ћерке, од којих најмлађа има само 18 месеци. Породица живи у трошној кући пуној влаге без најосновнијих услова. Једино редовно примање им је дечији додатак од 105 КМ и понека дневница коју заради отац, али та средства нису довољна да се плати станарина од 150 КМ, прехрана и да се школују деца.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Пројекција документарног филма: Патријарх Павле
петак, 19 децембар 2014 14:39

Српско друштво Задужнина је у недељу, 14.12.2014, у Љубљани, у знак љубави и поштовања према блаженопочившем Патријарху српском, г. Павлу и поводом 5 година од његовог упокојења, организовало пројекцију документарног филма "Патријарх Павле".

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Помоћ за породице на Косову и Метохији
петак, 21 новембар 2014 14:03

Српско друштво Задужбина је у протеклом месецу новчано помогло две породице са Косова и Метохије. Са по 200 евра помоћи смо помогли  малу Каролину из Беревца,  којој је и даље неопходна подршка због терапија на које мора са мајком у Београд, као и самохрану мајку Јелену и њено троје деце из Старог Гацка, који живе у заиста тешким и скромним условима. Њима су купљена дрва за огрев и неопходне намирнице, које ће им барем на кратко олакшати тешку свакодневицу.
Чланови Српског друштва Задужбина су са прилогом од 100 евра помогли и рад тренутно јединог слободног медија у Р Србији, Радио санага народа.

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Дешавања у Украјини, сукоб великих сила и њихов утицај на Србију и Европу
среда, 19 новембар 2014 11:31

У суботу, 8. новембра 2014. у организацији Српског друштва Задужбина, одржано је још једно у низу предавања. Тема је овај пут била посвећена актуелним дешавањима у Украјини, сукобу великих сила и њиховом утицају на Србију и Европу. Гост предавач био је др Драган Петровић из Београда.

 

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Милица Новковић: Стваралачко васпитање
уторак, 11 новембар 2014 15:37

Српско друштво Задужбина је у четвртак, 6.11.2014. у Љубљани, организовало предавање на тему "Стваралачко васпитање". Гост предавач била је Милица Новковић, ауторка књиге Породични буквар.
Васпитање деце било је представљено из потпуно новог угла. Оно више није дресирање и одгајање по ауторитативним принципима, већ стваралаштво, инспирисано добротом и љубављу.

 

Милица Новковић:"Где је батина - ту је страх, где је страх - Љубав не ниче. Где је "шаргарепа" - ту је интерес, где је интерес - Љубав не цвета"

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Архива


Српска мрежа