Извештаји

Испоручена помоћ ратном војном инвалиду Душку Пејаку и малој Каролини са Космета
среда, 17 април 2013 11:07

У суботу, 13.4, активисти Српског друштва Задужбина боравили су у Србији са циљем испоруке помоћи ратном војном инвалиду Душку Пејаку, родом Мостарцу, са пребивалиштем у Краљеву, и малој Каролини, девојчици из села Беревце крај Штрпца, која је погрешним дијагнозама доктора остала без слуха.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Благовештењски сабор у манастиру Гомирје
уторак, 09 април 2013 17:54

 

На Благовијести и Крстопоклону недељу (7.4.2013) смо у организацији СД Задужбина обишли манастир Гомирје. Пун аутобус поклоника и још неколико аута рано изјутра кренуло je из Крања и Љубљане.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Писмо подршке Дверима и народном протесту против политике Владе Републике Србије
четвртак, 04 април 2013 09:59

Поштовани пријатељи!

Са РТС-а нас и овде у расејању, владајућа, велеиздајничка клика обавештава, како се српски народ налази пред историјским одлукама, како морамо да бирамо између две лоше ствари и како немамо пуно времена за доношење одлуке. Доводе у дилему ствари око којих нема дилеме и праве компромисе тамо где се не праве компромиси. Преговарају са терористима и њиховим менторима о судбини српског народа. Понижавају Србију и српски народ на сваком кораку, још бескомпромисније него што су то чинили њихови предходници. Крше и непоштују Устав државе коју би морали да воде, а вођење су препустили Вашингтону, Бриселу и Берлину, јер немају алтернативу распарчавању, распродаји, тровању и даљем уништавању Србије.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
14 година од НАТО злочина
понедељак, 25 март 2013 18:08

У организацији СД Задужбина, 24. марта 2013, обиљежена је 14. годишњица бруталне агресије на Србију и српски народ. Дан прије, 23.марта 2013 у љубљанској цркви Св. Ћирила и Методија, служен је помен жртвама агресије као и страдалницима погрома над нашим народом на Косову и Метохији (17. март 2004).

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Ово су опасне књиге! Читајте их!
четвртак, 07 март 2013 05:31

 

Извор: Двери Српске - Покрет ЗА живот Србије

AddThis Social Bookmark Button
 
Издања "Catena mundi" у нашој продавници
петак, 01 март 2013 18:51

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Покрет "Двери за живот Србије" и "Catena mundi" у Љубљани
понедељак, 25 фебруар 2013 19:48

У настојањима Српског друштва Задужбина да нашем народу који живи у Словенији приближимо идеје истинског родољубља и активизма, и да наш народ поред вишегодишњег тровања лажима и обманама захваљујући "нашем"  јавном сервису као најважнијем средству информисања наших људи у расејању види, да ипак постоји алтернатива странчарењу, политиканству, полтронству и издаји, организовали смо представљање покрета Двери за живот Србије и издавачке куће Catena mundi у Словенији.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Испоручена 13. донација "За српски Космет"
петак, 01 фебруар 2013 21:12

Током прошле недеље, активисти Српског друштва Задужбина реализовали смо још једну успешну акцију помоћи нашој браћи и сестрама на Косову и Метохији. Савинданска акција Задужбине на Космету трајала је у периоду од 26.1 до 30.1.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 

 

Српско друштво Задужбина у својим настојањима за очување ћирилице као јединог писма српског језика, на Савиндан 27. (14.) јануара спровела је акцију поделе плаката са Азбуком под називом "Ћирилица у сваки српски дом".

 

Ова акција је покренута као један од многих видова борбе нашег друштва за очување ћирилице од заборава код наших људи у расејању, али пре свега код деце и омладине која је све подложнија асимилацији и њеним негативним утицајима и која у великој већини случајева нема ни најосновније знање матерњег језика. У том смислу, наше друштво је израдило пригодне плакате за учење ћирилице. Плакат је обликован тако, да сваки појединац може самостално да се учи штампана и писана ћирилићна слова, а може да послужи и као средство за помоћ родитељима који своју децу уче српски језик и ћирилицу. Уједно се надамо да ће плакати бити подстицај за учење ћирилице свих оних који је још не знају.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Божићна акција у Републици Српској
среда, 09 јануар 2013 12:48

На Бадњи дан 6. јануара 2013, активисти Српског друштва Задужбина и СКД Петар Кочић из Крања, обишли су општину Бронзани Мајдан у Републици Српској и уз помоћ свештеника о. Драгана Мијатовића испоручили 157 божићних пакетића за тамошњу децу у вредности 676,59 €.

 

Уједно су испоручили и скромну помоћ у основним животним намирницама за четири породице које су купљене у локалној продавници, у укупној вредности 480 КМ.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Архива


Српска мрежа