Извештаји

Мајице 33А за српски Космет
среда, 02 јануар 2013 16:53

Са великим задовољством вас обавештавамо да је српски модни бренд 33А из Београда, узео учешће у хуманитарној акцији "За српски Космет" и за ту прилику израдио и даривао мајице које ће се продавати у Србији, Русији и расејању, а сав приход од продаје мајица намењен је нашем угроженом народу на Косову и Метохији.

Цена мајице је 10 €, а можете је наручити путем нашег Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели или фејсбук налога.

 

 

НЕМА ПРЕДАЈЕ! КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!

AddThis Social Bookmark Button
 
Српска слава и обичаји
четвртак, 20 децембар 2012 16:27

 

16. децембра је у организацији Српског друштва Задужбина, у Љубљани одржано предавање-трибина на тему Српска слава и обичаји са гостом предавачем јерејем мр. Жељком Лубардом. Пре почетка предавања су гости у пуној сали Пословног центра Словенијалес имали прилику да виде краћи документарни филм из продукције Фондације Пријатељ Божији под насловом Слава или крканлук, који је послужио као увод у предавање које је уследило. После предавања су посетиоци имали прилику да о. Жељку поставе питања везана за славу и обичаје.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Подршка Сд Задужбина протестном маршу у Београду
недеља, 09 децембар 2012 15:15

 

 

Пристајући на успостављање граничних прелаза са Косовом и Метохијом, Влада Србије отворено крши Устав. Обавеза је свих грађана Србије да заштите Устав и успротиве се успостављању такве границе.

 

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Војне формације на Балкану у 2 св. рату
понедељак, 26 новембар 2012 15:15

У петак, 23. новембра 2012, одржано је још једно предавање у организацији СД Задужбина, на тему "Војне формације на Балкану у 2 св. рату" . Никоме од посјетилаца није било нимало жао уложеног времена, јер су уважени гости - Драган Крсмановић и Урош Шуштерич заиста предочили сажет и аутентичан приказ стања. Наиме, први је свједочио о информацијама добивеним из великог броја архивских података, а други је био директан учесник збивања, која су уткана у наше биће као и ситуацију данас.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Нема зиме за Ајдуковиће са Космета
недеља, 18 новембар 2012 12:22

 

Удруженим снагама помогнута је још једна породица са простора Косова и Метохије. Хуманитарна организација Срби за Србе је, заједно са Српским друштвом Задужбина из Словеније, обезбедила породици Ајдуковић из страдалничког села Старо Грацко код Липљана 5м3 дрва за огрев у вредности од 200 евра.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Никола Алексић у Љубљани: Хемијско зарашивање са неба, генетски модификовани организми и Кодекс алиментариус
недеља, 11 новембар 2012 20:22

 

9. новембра је у Љубљани у организацији Српског друштва Задужбина, одржана трибина са темама: Хемијско зарашивање са неба, генетски модификовани организми и Кодекс алиментариус, а гост предавач био је Никола Алексић, директор Еколошког покрета Новог Сада, председник Скупштине Еколошког покрета Србије - Савеза еколошких организација Србије и председник Патриотског блока.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Посјета породицама Татић (Г. Подградци) и Ћургуз (Мотике) , Р.Српска

 

12.окт 2012 (Св. Киријак Отшеник)

СД Задужбина се веома радо одазвала молби, заправо боље је рећи зову срца једног од наших приложника – нашег брата Горана Ранковића из Љубљане. Наиме, пожелио је да са нама посјети неке породице и да се још активније укључи у настојања свих нас да будемо бар мало бољи људи, посебно за ту прилику издвојио је 420 евра и покрио све трошкове пута.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Пројекција документарног филма Краљевина Србија
субота, 06 октобар 2012 20:20

У Љубљани је у петак, 5.октобра, поводом обележавања 100. годишњице ослобођења Старе Србије, пред пуном салом пословног центра Словенијалес, одржана пројекција документарног филма КРАЉЕВИНА СРБИЈА, у организацији Српског друштва Задужбина. Пре пројекције филма смо минутом ћутaњa одали пошту недавно преминулом Ђенералу Вељку Раденовићу, новодобном ослободиоцу Старе Србије. Приказан је и краћи филм - ретроспектива хуманитарних активности нашег друштва у протеклом периоду. На крају смо продајом мајица, филмова и прикупљањем добротворних прилога, прикупили 235 € за Хуманитарну фондацију "За српски Космет"

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Септембарска СЗС акција у Крајини
уторак, 18 септембар 2012 14:41

Почетком месеца септембра спроведена је нова заједничка акција помоћи угроженим српским породицама на подручју Крајине. У овој акцији нешто скромнијег обима посећено је шест породица. Помоћ је допремљена одмах на лицу места за три породице, док ће у наредном периоду свеобухватном планираном помоћи бити помогнуто укупно осам породица. Инцијативи наше организације свесрдно су се придружиле братске организације новчаним средствима - Српска Православна Омладина Инсбрук 1.000 € и Српско друштво „Задужбина“ из Словеније са 700 €. У наредних неколико недеља, наша организација уплатиће око 1.800 € за потребе посећених породица.

 

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Народна кухиња Ново Брдо - Косово и Метохија
понедељак, 16 јул 2012 16:11

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Архива


Српска мрежа