Извештаји

ИСПОРУЧЕНА ПОМОЋ БРАЋИ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ!
субота, 30 јун 2012 08:11

Током прошле недеље активисти српског друштва Задужбина из Словеније реализовали смо још једну успешну акцију помоћи нашој браћи и сестрама на Косову и Метохији. Подељена је новчана помоћ најугроженијм породицама из Штрпца, Поморавља, Метохије и Централног Косова, у износу од 4.625€.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Српски сабор и 3. хуманитарни турнир у фудбалу - Љубљана
недеља, 03 јун 2012 00:00

 

 

У Љубљани је у суботу, 2. јуна у организацији Српског друштва Задужбина одржан Српски сабор и 3.Хуманитарни турнир у малом фудбалу, са циљем да се прикупе средства за помоћ и упути подршка нашој браћи која и даље одолева у концетрационим логорима на Косову и Метохији заборављена од владајућег режима, али и да се Српско расејање у Словенији сабере, међусобно упозна и учврсти своје везе.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Промоција књига: "ВУЧЈЕ СРЦЕ" и "СРПСКО СРЦЕ ЈОХАНОВО"
недеља, 20 мај 2012 05:16
У организацији СД Задужбина, 18. маја у 19 часова (ПЦ Словенијалес, Љубљана), одржана је промоција књига "Вучје срце" - Марилина Века и "Српско срце Јоханово" - Веселин Џелетовић.
.
AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Обавештење:
субота, 28 април 2012 17:54

Планирана испорука помоћи за Крајину

 

од 27. до 29. априла 2012.

 

одложена је до даљњег.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Српско друштво Задужбина: Писмо подршке Дверима

 

Драги саборци,

желимо да Вам се захвалимо што сте преузели одговорност и стали испред свих нас изданих, понижених и осрамоћених. Знамо се добро, са Сабора српске мреже првобитно, да би то временом постало право и искрено пријатељство и сарадња. Од Вас смо научили како је снагом воље, без било каквих средстава, могуће направити бројне успешне акције.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Пројекција документарног филма "Црна књига"
среда, 25 април 2012 19:43

У организацији СД Задужбина, 24. априла  у Љубљани одржана је пројекција документарног филма "Црна књига" из продукције Савеза логораша републике Српске, аутора Д. Јосиповића и Милана Кнежевића.

 

Континуитет злочина над српским народом је болна чињеница, пред којом нико не може остати равнодушан. Ако ништа друго онда због покоја душа премногих невиних страдалника и да се то никад ниједном народу не понови, а никад због реваншизма. Филм је урађен у продукцији Савеза логораша Р. Српске и сажима многе до сада необјављене снимке и потресне факте. На све присутне је филм потресно дјеловао.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Млади Срби делом обавезују!

 

Српска.Ру

Интервју са Н. Неђићем о Задужбини, објављен на интернет порталу Српска.Ру

 

Српско дрштво Задужбина постоји у Љубљани свега четири године. За свој род учинили су много више него нека вишедеценијска слична удружења у дијаспори. Задужбинаре посвећено и без предаха! Њихова мисија је национална, патриотска, хуманитарна. До сада су, уз помоћ пријатеља, организовали бројне акције посвећене Србима на Косову и Метохији. Скоро сви Задужбинари млади су људи, каже нам Немања Неђић (28) апсолвент на љубљанском Економском факултету, један од оснивача Задужбине и Фондације за српски Космет у Љубљани.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Васкршњи сабор - Љубљана
понедељак, 16 април 2012 16:44

Христос Воскресе!

 

Активисти Српског друштва Задужбина су Васкрс обележили радно, прикупљајући добротворне прилоге за животно угрожен и гетоизиран српски народ на Косову и Метохији. Продајом књига, часописа, и филмова са духовном и националном тематиком, као и добротворним прилозима сакупљено је 258 € за помоћ нашем народу на Косову и Метохији.

Истовремено подељено је преко 1.900 примерака прогласа СД Задужбина, којим позивамо српки народ у Словенији да се пробуди и преузме одговорност у тренуцима када се наш народ бори за опстанак на својим огњиштима.

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Васкршња испорука помоћи у Републици Српској
петак, 13 април 2012 20:04

 

Љета Господњег 2012. године, на Велики Четвртак - у вријеме седмице Христових страдања, када хришћани преиспитујемо своју љубав према Богу и ближњима, активисти СД Задужбина искористили смо за обилазак 3 породице у Р.Српској. Том приликом помогли смо сваку породицу са по 150 евра, које смо прикупили посредством наших добротвора.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Посјета манастиру Гомирје
субота, 24 март 2012 12:07

Активисти Српског Друштва Задужбина су за викенд 17-ог и 18-ог марта посјетили најзападнији српски манастир у Европи - Гомирје. Манастир датира из краја 16-ог вијека и налази се у Горским Котарима, општина Врбашка.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Архива


Српска мрежа