Извештаји

Васкршња испорука помоћи у Републици Српској
петак, 13 април 2012 20:04

 

Љета Господњег 2012. године, на Велики Четвртак - у вријеме седмице Христових страдања, када хришћани преиспитујемо своју љубав према Богу и ближњима, активисти СД Задужбина искористили смо за обилазак 3 породице у Р.Српској. Том приликом помогли смо сваку породицу са по 150 евра, које смо прикупили посредством наших добротвора.


Вођени непромењивом Јеванђељском истином, да "који не прими Царства Божијега као дијете, неће ући у њега", одабрали смо породице које је Господ благословио са више дјеце и оне које још нисмо помагали у Р.Српској. Њихови осмјеси и и најискреније повјерење морали би бити основа дјеловања нас, који себе сматрамо старијима и мудријима.


Обишли смо и помогли породице Вучковац из Копривне код Оштре Луке (6 дјеце), Маријановић из села Ћела код Приједора (9 дјеце) и Ратковић из БЛ (11 дјеце).
Потребно је нагласити, да се брижни родитељи у складу са могућностима боре за своје породице, ниједног оца нисмо затекли код куће јер раде, надниче за хљеб насушни.


Наша браћа из Срби за Србе су нам и овај пут помогли са корисним информацијама, а самој акцији се придружио и један њихов активиста из братске организације из Приједора. Надамо се и вјерујемо да ће се још више људи укључити у напоре, да се помогне онима којима је помоћ најпотребнија. Онима које држава можемо слободно рећи на неки начин "кажњава" за већи број дјеце - како другачије објаснити срамну политику мизерних дјечијих додатака (само до 15. године) и то за ограничен број дјеце?! Док се држава не дозове памети, покажимо да смо барем као народ спремни организовати се и бити - људи. А људи образ имају.

 

Као и више пута до сад, испоруку смо искористили за обилазак наших светиња у крајевима које пролазимо. Овај пут смо обишли манастир Клисина, који се налази у селу Ништавци, општина Приједор. Посвећен је светој великомучeници Марини у народу познатијој као Огњена Марија (17/30.јул ).

 

 

Српско друштво Задужбина +

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Архива


Српска мрежа