Помаже Бог, добро нам дошли...

 

Иродови синови
среда, 27 април 2016 08:11

 

 

Филм представља акт из домена неговања културе памћења и поштовања према стотинама хиљада Срба уморених у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата. Геноцид над српским народом био је деценијама прикриван, излаган политичком ембаргу, забранама и цензури. Нигде у свету није забележен ни један пример постојања логора смрти за децу осим у НДХ. Зато филм „Иродови синови“ посебну пажњу обраћа страдању деце, бавећи се историјским, политичким, психолошким и духовним коренима, узроцима и поводима овог свирепог злочина.

 

Материјал је сниман на читавом простору некадашње НДХ, на местима највећег страдања: Јасеновац, Доња Градина, Херцеговина, Подриње, Посавина, Лика, околина Бања Луке...

Осим Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, Његовог Преоствештенства Епископа славонског г. Јована и свештеника СПЦ, забележена су сведочења преживелих страдалника, али и људи који се одговорно, са научном озбиљношћу баве овим делом српске историје, као што су: академик Василије Крестић, академик Смиља Аврамов, проф. др Вељко Ђурић Мишина, проф. др Јован Мирић, др Срђа Трифковић, историчар Јован Мирковић и други.


Филм открива дубину злочина, ко стоји иза њега , улогу римокатоличке цркве, али и онога ко је деценијама био чувар тајне и крашких јама.


Надамо се да ће филм „Иродови синови“ допринети подстицању неговања култа светих новомученика који су пострадали само зато што су били Срби и православне вере, те, да ће о њиховом страдању обавестити ширу (међународну) јавност, како се такво страдање више нигде и никоме не би догодило. С друге стране, као православни хришћани, на невине жртве, морамо гледати у светлости васкрсења Христовог, свесни да су свети српски новомученици оно бесцено и бесмртно што наш народ заступа пред престолом Славе Божије.


Зато најискреније препоручујемо филм и молимо да ову информацију пренесете свима који посећују Вашу веб-презентацију или са којима сте у контакту.

 

Са захвалношћу и поштовањем,

Продукција ''Пријатељ Божији''

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Архива


Српска мрежа