Помаже Бог, добро нам дошли...

 

Милица Новковић: Укините “шаргарепу” у васпитавању деце
четвртак, 11 децембар 2014 19:55

Драги моји,збиља мислим да је доста ћутања,док наша дечица вену,а родитељи пате за њима,не препознавајући узроке. Доста је више да се стручњаци и нестручњаци,невладин сектор, пријатељи и непријатељи деце и младих, прегањају преко медија да ли је и зашто важно дозволити ШТАП у васпитању или га скроз законом укинути, а да не помену истину да ШАРГАРЕПА у васпитању ствара похлепно дете, похлепну свест, која је агресивна, аутоагресивна, лења, тврдоглава, прождрљива, виртуелно “мудра”, блудна, лажно самоуверена, злонамерна, интересна… Речју, похлепна свест деце и младих, ВОДИ У ОТУЂЕЊЕ, горда је, што природно наводи родитеља, наставника.. да у немоћи и самоодбрани, употреби штап,који ће спонтано индуковати ПОРОДИЧНО НАСИЉЕ, невиђених размера.

Дакле, свако залагање за употребу штапа, док се о шаргарепи ћути, а она царује у породици, на телевизији, у реклами, у медијима, у вртићу, у школи, код зубара, у виртуелној игрици, у кладионици, у проституцији, миту, корупцији, на улици, у комуникацији међу младима и међу децом, на локалном и глобалном нивоу,у политици у”економији”…морамо јавно указати да је истовремено залагање за устоличење ШТАПА, у васпитању,отворено подстицање насиља, које ће бити још јаче и силније него што је данас.


Употреба ШТАПА И ШАРГАРЕПЕ У ВАСПИТАЊУ, ВОДИ ТЕШКИМ ЕМОЦИОНАЛНИМ, МЕНТАЛНИМ И ФИЗИЧКИМ ПРОБЛЕМИМА И ДЕЦЕ, РОДИТЕЉА, ЉУДИ УОПШТЕ.КРЕНИМО ОД УКИДАЊА ШАРГАРЕПЕ У ПОРОДИЦИ И ПОСЛЕДИЦЕ ДРЕСУРЕ ЧОВЕКА ШТАПОМ И ШАРГАРЕПОМ ЋЕ СЕ СПОНТАНО СМАЊИВАТИ И НЕСТАЈАТИ, НА СВИМ НИВОИМА.

ДОШЛО ЈЕ ВРЕМЕ ДА СЕ БАВИМО УЗРОЦИМА, А НЕ ПОСЛЕДИЦАМА!!!

Поздрав. Милица Новковић,аутор “Породичног буквара”

 

Извор: СРПСКИ КУЛТУРНИ КЛУБ НОВИ САД

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Архива


Српска мрежа