Помаже Бог, добро нам дошли...

 

Циклус предавања: Срби и други народи у 20. и 21. веку
понедељак, 23 октобар 2017 18:15

У парохијском дому у Љубљани, у четвртак, 26. октобра, с почетком у 19.00 часова, одржаће се прво од пет планираних предавања у оквиру новог циклуса са заједничком темом: „Срби и други народи у 20. и 21. вијеку - лекције из прошлости и савјети за будућност“.


Организатори предавања су Културно-просветни центар „Свети Кирило и Методије“, Српско друштво „Задужбина“ и Адвокатска канцеларија Дролец Сладојевић.

 

Са угледним гостима предавања, историчарима, правницима и дипломатама, покушаће се додатно расвијетлити главни догађаји из блиске прошлости на просторима Западног Балкана, најважније чињенице о настанку и распаду Југославије, ратним сукобима и суђењима за ратне злочине, те разговарати о будућности земаља бивше Југославије, могућностима заједничког живота и сарадње.

 

Гости који су потврдили учешће на предавањима су: глумац и режисер из Београда Љубивоје Тадић, познати словеначки адвокат др Петер Чеферин, дугогодишњи југословенски и српски дипломата Владислав Јовановић, историчар из Београда др Александар Раковић, генерал-мајор Војске Републике Српске Миломир Савчић, познати српски адвокат Горан Петронијевић, стручњак међународног јавног права др Доминика Шварц Пипан, адвокат и писац из Љубљане Дино Баук, те адвокат Марко Сладојевић, који ће бити модератор и учесник предавања.

 AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Архива


Српска мрежа