Помаже Бог, добро нам дошли...

 

ВРЕМЕ ЗА НЕЗАБОРАВ
уторак, 24 март 2015 16:00

Саопштење Повереништва Покрета Двери у Зајечару поводом обележавања 16 година од НАТО бомбардовања.

 

 

Период од 24. марта, када је, гажењем међународног права и Повеље Уједињених Нација, 19 најразвијенијих земаља света почело, по безобзирности и бруталности, до тада незабележену агресију на једну суверену земљу, до 10.јуна 1999. године – вечито ће се памтити. На самом крају двадесетог века скупина лудака, медиокритета и зликоваца – без савести и ичег људског – вођена патолошком мржњом, покушала је да уништи један народ и државу зарад остваривања неких својих сулудих циљева. Бомбардовани су мостови, пруге, саобраћајнице, фабрике, водоводне и електричне мреже, телекомуникације, школе, болнице, стамбене зграде… Томахавк демократија САД-а и њених савезника однела је неколико хиљада људских живота, од који је највише страдало цивила.


Херојски отпор нашег народа, по коме ће се писати уџбеници из патриотизма, био је тада не само наш једини избор него и порука савременом слободарском човечанству да изађе из сумрака цивилизације и хегемоније једне светске силе.

У тој борби за слободу отаџбине, своје животе из зајечарске општине дали су Дарко Бујошевић, Десимир Селимовић, Бојан Богојевић и Драган Грујић. Обавеза свих нас јесте да никада не заборавимо своје хероје!

Данас, 16 година након НАТО бомбардовања, сирена више нема. Међутим, бомбардовање Србије и даље траје. Оно што смо херојски одбранили у рату, након добро финансираног петооктобарског пуча који је извела прозападна опозиција у Србији, предали смо у миру. Савезна Република Југославија је престала да постоји одвајањем Црне Горе, Косово је уз свесрдну помоћ проевропске власти заокружило своју „независност“, у пљачкашким приватизацијама уништена су и распродата друштвена предузећа, на стотине хиљада људи је остало без посла, спољни дуг државе је достигао несагледиве размере, бела куга је однела безмало пола милиона људи, наше пољопривредно земљиште се распродаје странцима, становништво се трује генетски модификованом храном, економску политику државе воде ММФ, Светска банка, Брисел и Вашингтон…

Данас, када је колонизација Србије достигла своју критичну тачку, отпор присили, уценама и политици диктата није више ствар политичког опредељења, већ елементарни захтев здравог разума.

Народ који се бори за своју слободу, никада не може бити побеђен.Повереништво Двери Зајечар

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Архива


Српска мрежа